GASA Company

One way to different destinations

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

2 min read

Lise Diploması ile kabul

Tarihçe

Türkiye'nin iki metropolü olan Ankara ve İstanbul arasında doğal güzelliklerle çevrili, ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren hızla gelişen Üniversitemizin Bolu kent merkezi ve beş ilçesinde (Gerede, Mengen, Mudurnu, Yeniçağa, Seben) yerleşkeleri bulunmaktadır. Üniversitemizin merkez yerleşkesi ise Bolu kent merkezine 8 km uzaklıktaki Gölköy’de, benzersiz bir doğa güzelliğinin içinde yer almaktadır.

Üniversitemizde, 16 fakülte, 4 Enstitü, 2 yüksekokul, 8 Meslek Yüksekokulu ve 16 araştırma merkezi bulunmaktadır. Üniversitemizin bu birimlerinde görev yapan 1.503 öğretim görevlisi,  772 idari personel ve 30.976 öğrenciyle kaliteli ve çağdaş eğitim ortamı sunmanın gururunu yaşamaktadır.

 

Misyon ve Vizyon

Misyonumuz: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi;  evrensel  standartlarda eğitim  öğretim  yaparak insanlığın gelişimine  hizmet  edecek  nitelikli nesiller yetiştirmeyi, ülke  gelişimine katkıda bulunacak bilgi ve teknoloji üretmeyi ve ülkenin ihtiyaç duyduğu toplumsal hizmetleri en iyi şekilde yapmayı kendine görev bilir.

Vizyonumuz: Faaliyette bulunduğu alanlarda evrensel ölçütlerde en iyi eğitimi veren, yerel ve ulusal ihtiyaçları dikkate alarak katma değer yaratan, girişimcilik ve yenilikçiliği ilke edinerek  bilgi ve  teknoloji üreten, araştırma geliştirme  alanında uluslararası seviyeye ulaşmış  saygın bir üniversite olmak.

 

 

Ayrıntılı bilgi almak ister misiniz?

Ücretsiz olarak fiyat teklifi almak için bize hemen mesaj atın!

İletişim

About Author

0Shares
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.