GASA Company

One way to different destinations

Ege Üniversitesi

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Başvuruları

 

Başvuru tarihi : 07 Eylül 2020-18 Eylül 2020

YABANCI DİL SINAVI ( İngilizce ) : 3 Aralık 2019

TÜRKÇE SINAVI : 21.09.2020 Pazartesi saat : 10:00

Sosyal Bilimleri Enstitüsü

 

Fen Bilimleri Enstitüsü

Kontenjan talep eden programlarımız ve mülakat tarihleri daha sonra ilan edilecektir.

 

 

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

a) Adaylar YÖK’ün belirlediği Türkçe öğretim merkezlerinden veya birimlerinden Türkçe yeterlik belgesi ile Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarını ya da sınavlarını başardıklarını belgeledikleri takdirde Türkçe’den muaf tutulurlar. Türkçe yeterlik belgesine sahip olmayan adayların, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılacak Türkçe seviye tespit sınavından 100 tam puan üzerinden en az 70 almaları gerekir. Lisans veya yüksek lisans eğitimlerini Türkçe öğretim yapan bir üniversitede tamamladığını belgeleyen adaylar Türkçe dil sınavından muaf tutulurlar.

b) Adayların ana dilleri dışında Almanca, Fransızca veya İngilizce olarak yapılan ve YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından tezli yüksek lisans programları için en az 50 puan veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yüksek lisans yabancı dil yeterlik sınavından 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

c) Bilim alanı bir yabancı dil ve edebiyatı olan veya tamamen yabancı dilde öğretim yapan lisansüstü programlara başvuran adayların programın yürütüleceği dilde YÖK tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından tezli yüksek lisans programları için en az 60 puan veya Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yüksek lisans yabancı dil yeterlik sınavından 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu adaylardan Türkçe yeterliliği istenmez.

d) ALES koşulu aranmamaktadır.

e) C1 düzeyinde Türkçe belgesi istenmektedir.

About Author

0Shares
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.